Megálmodtam, hogy a napelem lesz a házukon

Sajnos kicsi koromban nagyon sokszor fordult velem elő olyan, hogy rosszat álmodtam. Szinte minden egyes félelmetes film megmaradt az emlékezetemben, és este, ha eljött az idő az alváshoz, ezek mindig felidéződtek.

Ennek következménye volt az is, hogy nagyon rosszul aludtam esténként. Nem tudtam igazán kikapcsolni és ellazulni, ugyanis szinte mindig valami borzalmas dolog történt az álmaimban. Valószínűleg emiatt is kezdtem el tartani a sötétségtől, az éjszakától és az alvás időtől.

Azonban egyszer kitaláltam, hogy ez nem mehet tovább így, muszáj kézbe vennem a dolgokat. Ekkor fedeztem fel, hogy ha nagyon erősen gondolok valami jó dologra, és azt elkezdem történetbe foglalni miközben alszom el, akkor azt fogom álmodni egy ideig.

Azt hiszem ez lehet a tudatos alvás. Nekem ez nagyon bevált, ugyanis az után, hogy ezt felfedeztem, szinte minden este a 101 kiskutyával tudtam álmodni, aminek én nagyon örültem. Nem voltak ezentúl sem bűntények, sem gyilkosságok az álmaim témái.

Valamelyik nap pont ezt meséltem a barátomnak is, hogy mennyire érdekes, hogy az ember valamilyen szinten tudja irányítani az álmait. Az pedig, hogy nekem erre már ovis koromban szükségem volt, még érdekesebb.

Úgy jutottunk el erre a témára egyébként a beszélgetésünkben, hogy előtte meséltem neki, hogy múltkor is álmomban megálmodtam, hogy napelem lesz a házukon. Akkor még csak egy egyszerű álomnak tűnt, azonban akkor vált furcsává a helyzet, amikor másnap felhívott, és elmesélte, hogy elhatározták, hogy napelemet fognak rakatni a családi házuk tetejére.

Annyira meglepődtem ezen, hogy szinte nem is tudtam mit reagálni. Ugyanis ez előtt sosem beszéltünk erről, tehát nem tudhattam, hogy mire készülnek. Szóval gyakorlatilag megálmodtam a másnapi történéseket. Eléggé rázott a hideg is tőle. Persze lehet, hogy csak véletlen egybeesés volt csak az egész.

Na de a napelemre visszatérve másnap tényleg beszéltek egy céggel, akik csináltak is náluk helyzetfelmérést, és mindent adottnak találtak a felszereléshez. Ennek mindannyian nagyon örültek, ugyanis ahogy hallottam tényleg nagyon szerették volna már azt a napelemet.

A napelemes rendszerek egyébként nagyon hasznosak tudnak lenni a háznál, ugyanis egészen le lehet csökkenteni általuk az egyéb szolgáltatók irányába fizetendő költségeket.

Ez pedig nagyon fontos lehet egyes háztartásokban. Az ember azonban általában sajnos nehezebben ad ki egy nagyobb összeget egy-egy ilyen beruházásra, de ez egy viszonylag gyorsan megtérülő dolog. És szerencsére a barátom szülei nagyon előrelátóak és már jó régen kitalálták, hogy napelemet fognak szereltetni a házra, és ez által fognak spórolni.

Azt mondták, hogy mikor meghallották először, hogy már ilyen lehetőségek is vannak, egyből nagyon megörültek, és nagyon szimpatikus volt nekik ez a kezdeményezés, ugyanis nagyon nagy természet védők mind a ketten. A napelem pedig egy nagyon korszerű dolog, ami még a természetre sincs rossz hatással. Ez a kombináció pedig manapság sajnos elég ritka. Szóval ez is egy fontos szempont volt nekik, hogy ha ezentúl valami újítás lesz a házukon, és van rá mód, akkor mindenképpen a természetbarát megoldást fogják választani, ha drágább, ha nem.

Ami azt illeti egyébként nekem nagyon szimpatikus az ő hozzáállásuk. Fontos, hogy az ember nagyobb összefüggésekben gondolkodjon. Manapság egyre kevésbé figyelünk oda a környezetünkre sajnos.

Vagy nem választjuk ezeket a lehetőségeket, mert akkor kéne még egy kicsit gyűjtögetnünk, és nem kapnánk meg egyből azt, amit akarunk.. Úgyhogy a barátom szülei nagyon pozitív példát mutatnak ebben.