Kinek mire van szüksége

Régen, főként tinédzser koromban mindig meg akartam fejteni az álmaimat. Bármiről is álmodtam, mindig neki estem az álomfejtő szótárnak. Emlékszem, egyszer a nyári szünet első napján azt álmodtam, hogy babakocsit taszítok. Az álomfejtő könyv három dolgot társított ehhez: az aggodalmat, a szomorúságot és a fáradtságot. Ez volt életem legszebb és legizgalmasabb nyara. Ebből kifolyólag tehát nyár végére teljesen kiábrándultam az álomfejtésből és inkább a tudatos álmodás fortélyait kezdtem elsajátítani.

Azóta többször álmodtam már babakocsival, de mindig a saját döntésem alapján. És ezek az álmok akkor voltak, amikor a való életben is sok dolgom volt babakocsik kapcsán. Először a nővérem lett terhes, aztán a legjobb barátnőm. Mindkettőjüknek szerettem volna valami olyan ajándékot választani, ami sokáig segíti őket a gyereknevelés terén. Ekkoriban sokat törtem az agyam, de nem találtam megoldást. Egy ideig legalábbis. Aztán, egyszer, miközben tudatosan álmodtam, eszembe jutott a babakocsi. Ekkor azonnal meg is álmodtam, hogy melyiküknek milyen babakocsira lenne szüksége. (Tulajdonképpen olyan volt, mintha gondolkodtam volna a témán, csak közben láttam is azt).

A nővéremnek egy sport babakocsit választottam ki. Akkor még nem tudtam, de azóta tudom, hogy létezik egy olyan típus, amelyiknek a háta mozgatható és így csecsemőkorban is lehet használni a sport babakocsit, nem kell megvárni, hogy ülni tudjon a gyerek. Azért választottam ezt a babakocsit, mert ő egy nagyon sportos alak és simán el tudom képzelni, hogy minden reggel elviszi magával a gyerekét a parkba szaladni, aztán hétvégénként túrázni is viszi és ha kell a legmagasabb hegyre is feltaszítja. Ehhez az életmódhoz pedig mindenképp egy tartós és megbízható babakocsira van szükség.

Ezzel szemben a barátnőm teljesen más alkat. Csak mellesleg mondom, hogy könyvelőként dolgozik. Szereti, ha minden rendben van, ha minden tiszta, ha mindennek megvan a maga szerepe és csak arra van használva. Igazi ügyintézési királynő. Ezért neki egy multifunkcionális babakocsit képzeltem el, amelynek külön van mózes kosara, autós hordozója és sportos hordozója, ami azt jelenti, hogy minden alkalomra kiválaszthatja a neki legmegfelelőbbet. Ráadásul mindhárom menetiránnyal szemben vagy ellentétesen is felszerelhető, tehát még ezeknek a lehetőségeknek is külön alkalmat választhat saját belátása szerint.

Reggel, amikor felkeltem, már csak az volt a kérdés, hogy honnan vásároljak. Utálok plázákba járni, zavar az a rengeteg ember, a sok csillogás és a még több minőségtelen fast fashion termék. Olyan babakocsikat akartam venni, amelyek a lehető legjobb minőségűek! Sokat agyaltam a témán, és egyeztettem néhány gyereknevelő munkatársammal, míg valaki közülük ajánlott egy szuper webshopot.

Itt mindenféle terméket találtam, és pontosan olyat is, amiket megálmodtam. A barátnőmnek egy drapp színű multifunkcionális babakocsit választottam. Tudom, hogy el lesz tőle ájulva, hiszen már csak a színét nagyon szereti. Hát, amikor megtudja, hogy mennyi mindent tud a babakocsi. A nővéremnek pedig egy sötétkéket, majdhogynem feketét rendeltem. Ezt a drasztikus színt (mert babakocsiban szerintem ez azért elég erős), azért választottam, mert kevésbé látszik rajta a piszok. És ha túrázni jár az ember, gyakran összesározza magát, nem? Örültem, mert sikerült a babakocsik.hu oldalon pont olyan sport babakocsit találni, amit szerettem volna: azaz olyat, amelyiknek a háta állítható, így csecsemőkorban is lehet használni. Na és mindkettő mellé van szúnyogháló és esővédő is. A legviccesebb az, hogy látom a saját szemeim előtt, hogy a barátnőm, a gondos anya, minden naplementekor használni fogja a szúnyoghálót, mert ilyenkor járnak a leginkább a szúnyogok (függetlenül attól, hogy egy nagy város központjában él, ahol nincs egy darab sem). A nővérem pedig az erdő között, akkor fogja csak használni, ha már meglát a gyereken egy csípést vagy egy szúnyogot.

Néhány napja jött meg a rendelésem, itthon ki is próbálgattam mindkettőt. Aztán már alig várom, hogy átadjam az ajándékokat.