Itt az ideje a nyári gumi cserének!

A kedvenc álmom az, amikor azt álmodtam, hogy tudok repülni. Bár tudatában voltam annak, hogy álmodok, mégis annyira jó élmény volt szárnyalni és szabadnak lenni. Mindig nagy örömmel gondolok vissza erre az álmomra. Ilyenkor gondolatban újraélem ezt az élményt és ismét felszabadultnak érzem magam.

nyári gumi árA múltkor álmomban autóversenyző voltam. A húsz versenyző között én voltam a legjobb. Egyik versenyt nyertem a másik után. A kanyargó utakon én vettem be a legprofibban a kanyarokat, ráadásul én voltam a leggyorsabb. Senki sem tudott utolérni. Már a harmadik győzelmemen voltam túl, amikor a negyedik verseny elején balesetet szenvedtem. Ebben a pillanatban fel is riadtam az álmomból. Bár tudtam, hogy mindez a valóságban nem történt meg, mégis egy két napig nagy nyomott hagyott bennem, és tanakodni kezdtem magamban, hogy vajon miért történhetett mindez. Véleményem szerintem minden álomnak van valami valóság alapja. Így végig gondoltam, hogy az álmomban hogyan is követték egymást az események. Míg nem arra eszméltem, hogy a baleset valószínűleg annak tudható be, hogy az egyik verseny után sem lettek lecserélve a gumik. Ráadásul az első versenyem télen volt, míg az utolsó, amelynek a szomorú kimenetele által felébredtem már nyáron történt. Aha! Nem volt nyári gumim. Tudni illik, hogy a nyári időjárás, ez által az aszfalt magasabb hőmérséklete végett a téli gumi nagyon gyorsan elkopik, főleg, ha az ember olyan ütemben vezet, mint egy autóversenyző.

Miután megfejtettem álmomnak ezt a rejtélyét és beültem az autómba, hogy munkába induljak, akkor eszméltem rá arra, hogy még az én kerekeimen is a téli gumik vannak fent. Mikor hazaértem megvizsgáltam a tavaly nyáron használt gumikat és láttam, hogy közülük a két hátsót ideje lenne újra cserélnem, mert eléggé elvannak már kopva. Végül is, ha jól belegondolok, nem is vettem újat már egy ideje. Igaz, régebben, amíg nem dolgoztam nem is jártam túl gyakran kocsival, csak ha kirándulni mentünk, vagy ha nagyobb bevásárlásra indultunk.

Nagyon ritkán járok autószervizekbe, szerencsére nem szokott baja lenni a járművemnek, így nem is nagyon tudtam, hogy hova lenne érdemes most elindulnom. Beírtam tehát a Google keresőjébe, hogy nyári gumi Toyota Auris-re. Arra a döntésre jutottam, hogy a Gumidiszkonton nagyon jó a nyári gumi ár, innen lenne érdemes lerendelnem a szükséges két gumiabroncsot. Hamar megtaláltam, amit kerestem, ugyanis a keresőben könnyen ki lehet szűrni azt, hogy mire is van szükségünk. Nagyon sok cégtől forgalmaznak gumikat, a Michelin-től elkezdve a Continental-ig minden van. Én annyira nagy különbséget nem teszek a márkák között, de azért szívesebben választok olyat, amelyről már hallottam. Még így leszűkített keresési formában is volt bőven, amiből választani tudtam. Relatív hamar megszületett a döntés, úgyhogy be is tettem őket a kosárba. Onnan már csak pár kattintás volt a rendelésig. Egy-két dolgot kellett kitöltenem magamról, pont úgy, mint amikor bármi mást vásárolok az interneten keresztül.

Érdekes módon ugyan azon a napon hívott fel az egyik haverom, azzal a kérdéssel, hogy nem tudom, honnan vehetne jó nyári gumikat? Mondtam, dehogynem. Elküldtem neki az oldalt. Mondtam neki, hogy bármi kérdése van, szerintem keresse fel az ügyfélszolgálatot, vagy telefonon, vagy e-mailben. Neki egy terepjárója van, amihez én annyira nem értek, ezért jobban jár, ha egy szakértő véleményét kéri ki ebben az ügyben.

Pár napon belül meg is érkeztek a nyári gumik, már fel is szereltem őket és teljes mértékben elégedett vagyok. Ahogy nézem tél elején nem ártana majd a téli gumikat is kicserélnem. Biztos vagyok benne, hogy azokat is innen fogom megvásárolni. Addig is figyelni fogom, hogy azokra mikor lesz valamilyen akció. Ha az ember tudja, hogy honnan érdemes rendelnie, akkor már azt is tudja, hogy érdemes kivárnia azt az időpontot, amikor akciósan veheti meg a kiválasztott terméket.

Vajon álmomban az agyam tudat alatt figyelmeztetni próbált, hogy itt lenne az ideje egy cserére? Nem tudhatom, minden esetre érdekes dolgok ezek az álmok. Jó, ha az ember emlékszik rájuk, és nem árt néha elgondolkozni azon, hogy abban a szituációban miért történt velem az, ami.

Ti mit gondoltok erről?