Elektromos padlófűtés az alvajárók ajánlásával

Emlékszem, gyerekkoromban többször is előfordult, hogy tudatosan álmodtam. Ez nem abban nyilvánult meg, hogy tudtam irányítani a cselekedeteimet vagy a történéseket, egyszerűen csak tudatában voltam annak, hogy ez egy álom. Ilyenkor általában szándékosan fel is tudtam magam ébreszteni. Az egyik ilyen módszerem az volt, hogy elképzeltem azt a látványt, ami a szemem elé tárul reggel, amikor kinyitom: a szobám ablaka a kék függönyökkel. És erre sikerült is felébrednem és igazából is meglátnom az említett szobarészletet.

Mostanában már nem jellemző a tudatos álmodás nálam, az álmaim nagyon élénkek és változatosak. Egy teljesen új dolog történt meg velem a minap, talán az utóbbi időben zajló rengeteg esemény miatt – költözés, új munka, vizsgaidőszak közeledte -, mégpedig az, hogy egyik éjjel alva jártam. Azon a reggelen tudatosult bennem, hogy mekkora szerencsém volt, hogy akkor már beszereltettük az elektromos padlófűtést.

Tudniillik a párommal beköltöztünk a nagynéném addig albérletként kiadott lakásába, ami annyira le volt lakva, hogy előzetesen töviről hegyire fel kellett újítani és korszerűsíteni. A falak mázolásától kezdve a redőnyjavításon át a fűtőberendezés cseréjéig mindenbe nagy mennyiségű energiát és pénzt kellett fektetnünk. Apukám szerencsére talált egy weboldalt, ahonnan kedvező áron magas minőségű elektromos padlófűtés rendszert tudtunk rendelni és beszereltetni. Az elektromospadlofutes.info/velemenyek oldalon szerencsére sok pozitív véleményt lehet olvasni ezekről a termékekről és az előnyeikről.

Innen tudtuk meg, hogy ez a fajta padlófűtés AHT fűtőszőnyegekkel történik, amiket a padlóburkolat alá helyeznek be. Ezek a fűtőszőnyegek olyan vékonyak, hogy a padló alatt tökéletesen elférnek és észrevétlenek maradnak, azonban mégis tökéletesen képesek befűteni a helyiséget. Az elektromospadlofutes.info/velemenyek oldalon továbbá olvastunk sok beszámolót az elégedett külföldi vásárlóktól, ugyanis ez a fűtési módszer egyelőre inkább külföldön elterjedt, Magyarországban még kevesebb embernek van a tudomása az elektromos padlófűtésről.

A lakásunk viszonylag kicsi, kétközepes méretű hálószobával rendelkezik, plusz egy konyhával, egy fürdőszobával és külön wc-vel. Minden helyiségbe akartunk telepíteni fűtőszálas szőnyeget, hogy kellemes meleg legyen a téli időszakban is az egész lakásban. Az elektromospadlofutes.info/velemenyek-nél az első, Szerbiából érkező vélemény foglalja össze legtömörebben az elektromos padlófűtés előnyeit: versenyképes árú, kifogástalan minőségű, gazdaságos és könnyen telepíthető fűtőberendezés, amely egy speciális fémötvözet amorf szalagjával fűt. Kedvező technológia a rezsi csökkentése szempontjából.

elektromospadlofutes.infovelemenyek

Először is apu kitöltötte az árajánlat-kéréshez szükséges adatlapot, majd telefonon keresték a cégtől, hogy megbeszéljenek egy időpontot, amikor személyesen is kijönnek megvizsgálni a lakás nyújtotta lehetőségeket vagy esetleg akadályokat. Ahhoz ugyanis, hogy ki tudják számolni, pontosan mennyi szőnyegre lesz szükség, tudniuk kell, pontosan hány négyzetmétert kell befűteni és a szőnyegdarabokat hogy tudják elosztani az egyes helyiségekben a bútorok elhelyezkedésétől függően.

Párnapon belül meg is történt a padlóburkolat felszedése, az elektromos fűtőszőnyeg betelepítése és a burkolat visszahelyezése olyan állapotba, mintha mi sem történt volna. Ez után már be is költözhettünk a barátommal az újdonsült lakásunkba.

Talán a költözésünket követő második éjszakán történt, hogy a testem valamiért úgy döntött, hogy alvásközben sétára indul a lakásban. Egy vékony póló és egy kis rövidnadrág volt csak rajtam, mezítláb indultam el felfedező körútra. A részletekre egyáltalán nem emlékszem, semmi nem maradt meg az egészből. Annál inkább meglepődtem, amikor reggel a konyhában ébredtem az egyik széken ülve, félig az asztalra ülve, a meztelen lábam a konyhakövön. Beletelt pár percbe, míg magamhoz tértem, majd a barátom is aggódva kérdezősködött, hogy minden rendben van-e. Végül is semmi bajom nem esett, hála a padlófűtésnek, mivel ha nem lett volna, minden bizonnyal nagyon csúnyán felfázom azon az éjszakán.