Egy új táskáról álmodtam

Amikor tudatosan álmodom, elég furcsa dolgok szoktak történni velem, és valamikor miután felébredek, nem is tudom kiverni a fejemből, amit álmomban láttam. Volt már olyan, hogy valami rossz dolgot láttam, és utána ez a rossz érzés elkísért utána egész nap. De olyan eset is volt, amikor valaki az álmomban kedves volt, és utána én is azt gondoltam róla, amikor találkoztunk, hogy ő egy kedves ember lehet. Valamikor szép dolgokat látok körülöttem az álomban, például egy nagy házat, szép autót, drága ékszerek vannak rajtam, vagy egy szép táska a vállamon. Vannak olyan dolgok, amiket sosem tudnék megszerezni, hiába álmodom róla, például egy drága Audit vagy egy 3 emeletes házat. De van olyan is, amit meg tudnék szerezni. Ilyen egy szép bőr táska, amit a legutóbbi álmomban is láttam.

El is mesélem, hogyan akadtam rá pont egy olyan táskára, amit az álmomban viseltem, de előbb még tisztáznám, mi is az a tudatos álmodás, mert valószínűleg sok olvasó nem tudja. Tudod, van az a hihetetlen pillanat, amikor egy álomban felébredsz, és tudod, hogy álmodsz. Ez lényegében a tudatos álom. Ez egy olyan készség, amit lehet fejleszteni is, és hasznos meditációs gyakorlat lehet, ha valaki szeretné levezetni mindennapi stresszt. A nem tudatos álom akár nagyon negatív is lehet, és ilyenkor el is felejted, hogy álmodsz. Egy tudatos álom egy nem zavaros álom, és egy emlékezetes álom, mert közben rájössz, hogy álmodsz, és utána képes vagy a tapasztalatok nagy részét, ami az álomban történik, irányítani.

Tanulmányok kimutatták, hogy azoknak, akik meditálnak több világos álma van, és egy valódi jógi vagy mester számára minden álom tudatos. Mi éjszaka nem vagyunk tisztában a tudatunk tartalmával olyan mértékben, ahogyan a nap folyamán tisztában vagyunk. Ha valaki a nap folyamán sokat meditál és kimondottan odafigyel a gondolataira, és ha gyakorol, akkor éjszaka is gyakran emlékszik majd az álmaira.

A normál álmokban feltételezzük, hogy az álom események valójában a valós életben zajlanak, tényleg megtapasztaljuk őket. Csak akkor ébredünk fel, amikor felismerjük, hogy ez „csak egy álom”. Néha ez a felismerés megkönnyebbülés (pl. ha rémálom volt) és néha csalódás (pl. ha valami szépről álmodtunk, például mikor én álmodtam a táskáról). Bár a normális álmokban rendkívüli vagy lehetetlen dolgok történhetnek, ilyenkor a racionális képességeink hiányoznak, így egyszerűen elfogadjuk a rendkívüli álom eseményeket is, és nem kérdőjelezzük meg őket, vagy nem próbáljuk megváltoztatni őket.

Néha azonban elkezdünk azon gondolkodni az álomban, hogy vajon álmodhatunk-e most ebben a pillanatban, talán nem ez a valóság. Amikor ezt megtesszük, akkor erre azt mondják, hogy megtettük az első lépést a tudatos álmodás felé. De ezután a legtöbb esetben hibás következtetést vonunk le, és úgy döntünk, hogy ez nem egy álom, hanem a való életben történik mindaz, amit magunk körül látunk. Ebben az esetben egyszerűen visszatérünk az álomba (vagy néha felébredünk abban a pillanatban). Ha azonban a helyes következtetést vonjuk le, és rájövünk, hogy ez egy álom, akkor tudatossá váltunk, és az álom tudatos álommá válik, amely nagyon eltérő tulajdonságokkal és lehetőségekkel rendelkezik, mit egy normál álom.

Szóval egy ilyen álomban voltam éppen, és egy nagyon szép táskát láttam éppen magamon, amivel egy elegáns helyre mehettem. Ott voltam egy partin, és jól éreztem magam, és amikor felkeltem, szintén jó volt a hangulatom. Ahogy mondtam, bizonyos dolgokat nem lehet megszerezni, hiába álmodom róla, de egy táskát azért még meg tudok venni, az nem akkora luxus, hogy ne engedhetném meg magamnak. Az álmomban egy nagyon szép piros bőr táska volt rajtam, és elhatároztam, hogy megkeresem ezt a táskát, és veszek egy ahhoz hasonlót.

Elsőre nem tűnt túl bonyolultnak ez a feladat, de aztán rájöttem, hogy nem is olyan könnyű piros táskát találni, aminek szép színe is van, és bőr is, nem pedig műbőr. Nekem a mérete és az alakja is fontos, mert olyat akartam, amit tudok napi szinten munkába is hordani, belefér a legtöbb cuccom. Jártam is pár boltban, ami kimondottan táskás bolt volt, de sehol nem találtam olyat, ami egészen olyan volt, amilyet én akartam. Végső megoldásként megnéztem a neten, hátha ott van olyan táska.

Egy darabig kellett nézelődnöm, de végül rátaláltam a Bagbox oldalra, ahol láttam egy csomó táskát. Nagyon sok féle termékük van, például tárcák, ékszeres dobozok, bőröndök, abból is van sok különböző méret, és ezeken kívül még vannak persze táskák is, ebből is van orvosi táska, válltáska, aktatáska, iskola táska, és sok más típus van még.

Ahogy megnéztem a válltáskákat, ott találtam is egy olyat, amilyet az álmomban láttam, a mérete és a színe is pont megfelelő volt. Egyébként nem szeretek csak úgy ránézésre megrendelni valamit a netről, mert mi van, ha kihozzák, és mégse tetszik. De ennél a netes boltnál ez nem jelenthet problémát, mert 30 napos visszavásárlási garanciájuk van, ami azt jelenti, hogy ha nem tetszik a termék, akkor gond nélkül kicserélik. És egy bizonyos összeg fölött kis is szállítják a rendelésed ingyen. Emellett van egy vip klubjuk, és aki arra feliratkozik, az mindenféle szuper ajánlatról értesítést kap. Így még többet tud spórolni.

Amikor megkaptam a táskát, amit egyébként elég gyorsan ki is hoztak, nagyon elégedett voltam vele, pont olyan volt, mint az álmomban lévő táska. El se hittem először, hogy találok egy olyan piros táskát, ami pont olyan, amit szerettem volna, de megérte kutatni utána. Most már tudom, hogy netről is érdemes ilyen dolgokat rendelni. Ha a legközelebbi álmomban látom valami érdekeset, lehet, hogy azt is megpróbálom majd megrendelni.