Álom vagy valóság?

Gábor már öt napja otthon feküdt betegen, találkozni se tudtunk olyan rosszul volt, félt, hogy megfertőz. Egyik reggel felhívtam, javult e az állapota, síri hangon szólt a telefonba, egészen megijedtem.

Először csak annyit mondott, muszáj új motoros csizmát vennie. Nem értettem miért mondja, hogy jött ez ide. Erre elméselte, hogy borzalmas álma volt aznap éjjel. A barátaival motoroztak az országúton, mikor hirtelen lecsúszott a lába és elesett a motorral, eltört a combcsontja, mert rázuhant a jármű, és a válla is iszonyatosan fájt. Azt mondta furcsa mód teljesen tudatában volt, hogy álmodik, mégis annyira valós volt, hogy szinte még most is benne van a lábában a mozdulat, ahogy a motoros csizma megcsúszik valamin. Teljes pánikban volt, éreztem a hangján. Mintha tényleg egy kórházból hívott volna. Aztán hozzátette, hogy már hajnali 6-kor felébredt, és azóta a netet böngészi, hol vehetne új csizmát, mert ezek után biztos, hogy nem ül motorra a régiben. Talált is egy helyet, ami nagyon megtetszett neki, mert több féle cipőt is árulnak, és mindegyikről képes leírást talált a webshopjukon, de mindenképpen el szeretne menni személyesen és megnézni, megfogni őket. Biztosítottam felőle, hogy elkísérem majd, amint meggyógyul.

Nem is gondoltam volna, hogy ennyi múlhat egy cipőn, és kicsit magam is elkezdtem aggódni, vajon mennyire biztonságos ez a hobbi. Persze megnyugtatott, hogy megfelelő felszereléssel ilyen hibák nem történhetnek, és kitalálta, hogy ha már ott vagyunk nekem is veszünk egy szép motoros csizmát és elvisz engem is néha egy túrára, hogy lássam milyen elképesztő érzést nyújt a motorozás. Megnéztem a honlapot közben én is, és hatalmas választékot találtam rajta, egészen meg is jött a kedvem a dologhoz böngészés közben.

Végül az is kiderült, hogy a betegségéből kezd felgyógyulni, így talán már nincs is annyira messze ez a túra. Beszélgettünk még kicsit az álmokról, milyen érdekes, hogy néha teljesen tudatosak, néha pedig azt hisszük ez a valóság. Milyen misztikus és felfoghatatlan dolog az álmodás. Majd letettük a telefont, s én gondolatban már az új motoros csizmámban ültem Gábor mögött a Motoguzziján.