A tudatos álom jelzett

Ahogy azt már a múltkor is kifejtettem, (http://tudatos-alom.hu/valoban-tudatos-e-tudatos-almunk/) hiszem, hogy az álom nem a véletlenek szüleménye. Önmagunkat ismerhetjük meg belőle.

S ne gondoljuk, hogy ezek az álmok nem vonatkozhatnak apró, jelentéktelennek tűnő, tisztára profán, hétköznapi dolgokra is.

Mert az elme nem mindig a léted és a tudattalanod legfontosabb, legmélyebb problémáit akarja veled közölni.

Én ugye, rendszeresen álmodok tudatosan, mint mondottam volt korábban.

És ezeket rendre megpróbálom beépíteni a hétköznapi rutinomba, megpróbálom felismerni a jelzéseket, hogy mi miért történhetett meg vajon az álmomban.

Aki ismeri a Twin Peaks nevű sorozatot, az tudja, miről beszélek. Cooper különleges ügynök is hasonló módszerrel nyomozott a cselekmény során.

Valahogy én is így próbálom fejtegetni azt, hogy mi történik velem.

Hiszen bár a tudatosság miatt befolyásolhatom az álmomat, a környezetet, az alapszituációt nem tudom.

Bármennyire is szeretném.

Szóval megtörtént már az, hogy az álmomban szakadt, ömlött az eső, óriási zuhé volt, mindent eláztatott.  Reggel pedig, amikor felébredtem, merengeni kezdtem, vajon mitől álmodhattam épp ezt. Ugyanis később elkezdtem az álomban repkedni az esernyőm segítségével, és minden féle kalandos dolgot tudtam véghez vinni. De reggelre nem maradt más, csak a kínzó emlék, hogy vajon minek köszönhettem ezt az álmot. Épp ezt. És nem sokára rájöttem, hogy az esernyőmet ott felejtettem az étteremben, ahol aznap előtte vacsoráztunk a barátnőimmel. Érdekes, nemde?

Valami ugyanilyen történt velem legutóbb is.

Egy női boltban voltam, valami ruhaboltban, ahol eleinte mindenféle érdekes dolog történt velem, ezt most nem is részletezném, hiszen a történetem szempontjából jelentéktelenek. Csak fantasztikus elemek az álomban, ahogy mindig, ha valaki tudatosan álmodik.

De ami az igazán fontos volt, hogy a boltban csak kardigánokat árultak. Bizony.

Reggel ahogy felébredtem, egyből beugrott, hogy az egyetlen csinos kardigánom kiszakadt még hetekkel ezelőtt, és azóta is elfelejtettem venni egy újat.

Márpedig épp egy randi előtt álltam néhány nappal.

Szóval az álmom megint jelzett nekem.

Fel is kerestem gyorsan egy női kardigán webáruházat, ahol a hatalmas választékból gyorsan sikerült kiválasztanom egy olyat, ami a leginkább passzol hozzám.

Hosszú fazonú kardigánt rendeltem, csíkos mintával, fekete és rózsaszín sávokkal. Tíz százaléka gyapjú. Egyszerűen imádtam, már képről is, azonnal bele estem.

Meg is rendeltem egyből, idejekorán, hogy ha esetleg nem volna jó a méret rám, akkor legyen idő még egy visszaküldésre is.

Szerencsére erre nem került sor, pontosan olyan, mintha éppen csak rám szabták volna szorgos kezű varrónők. Tökéletes.

Remélem a randin is sikert arat.

Megint a tudatos álom mentett meg.

Na meg persze a kedvenc női kardigán webáruházam. Mert mondanom sem kell, azóta ez a kedvencem, és rendszeresen rendelek róla. Megbízhatóak, gyorsak, olcsók. Mi kell ennél több?

Talán egy tudatos álom.